• 19 Απριλίου 2024,

Α` κατηγορία ΕΠΣΚ : Η μάχη της παραμονής Φινάλε αγωνίας για 4 η 5 ομάδες

 Α` κατηγορία ΕΠΣΚ : Η μάχη της παραμονής Φινάλε αγωνίας για 4 η 5 ομάδες

Ο Κεραυνός Ζυγού και ο Αρης Ζυγού έχουν αποχαιρετήσει την Α` κατηγορία. Μάλιστα ο Κεραυνός Κρηνίδων πάει για αρνητικό ρεκόρ αφού ακόμη δεν έχει πάρει ούτε ένα βαθμό.
Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται για μια θέση που οδηγεί στη Β` κατηγορία και είναι αρκετές ομάδες στην πρίζα. Η μεγάλη βέβαια έκπληξη έχει να κάνει με τον περσινό πρωταθλητή, Ηρακλή Καβάλας που βέβαια το καλοκαίρι βάση μεταγραφών είχε χαρακτηριστεί από πολλούς σαν το πολύ μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Γ` Εθνική.
Ας δούμε όμως τα παιχνίδια που απομένουν για τις ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό.
ΝΑΖΙΑΝΖΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ 23 βαθμούς: Μ. Α Αντιφιλίππων|(εντός), ΑΕΚ(εκτός), Ορφέας(εντός), Εθνικός Νέας Καρυάς(εντός), Ηρακλής(εκτός).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 25 βαθμούς: Αρης Ζυγού(εντός), Βυζάντιο(εκτός), Απόλλων Χρυσοχωρίου(εντός), Κεραυνός Κρηνίδων(εκτός), Καρβάλη(εντός)

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΏΜΑΤΟΣ 25 βαθμούς: Εθνικός Νέας Καρυάς(εκτός), Ηρακλής Καβάλας(εντός), Αρης Ζυγού(εντός), Απόλλων Χρυσοχωρίου(εκτός), Κεραυνός Κρηνίδων(εντός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΊΟΥ 26 βαθμούς: Ορφέας(εκτός), Εθνικός Νέας Καρυάς(εντός), Ηρακλής Καβάλας(εκτός), Βυζάντιο(εντός), Αρης Ζυγού(εκτός).

ΕΘΝΙΚΌΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ 29 βαθμούς: Βυζάντιο(εντός), Απόλλων Χρυσοχωρίου(εκτός), Κεραυνός Κρηνίδων(εντός), Καρβάλη(εκτός), Αετός Ορφανού(εκτός).

ΑΕΚ 30 βαθμούς: Κρηνίδες(εκτός), Καρβάλη(εντός), Αετός Ορφανού(εκτός), Κεραυνός Πέρνης(εντός), Βρασίδας(εκτός).
Βάση προγράμματος αλλά και βαθμολογικής συγκομιδής αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ φαίνεται ότι είναι σχεδόν σίγουρη για την παραμονή της, μετά και την εκτός έδρας νίκη στο Χρυσοχώρι. Θα κερδίσει τον Κεραυνό Κρηνίδων και θα πάει στους 33 βαθμούς. Επίσης πολύ κοντά είναι και ο Εθνικός Νέας Καρυάς αν και στο φινάλε έχει δυο εκτός έδρας με Καρβάλη και Αετό Ορφανού. Η ομάδα του Γιάννη Μαλαματά χρειάζεται να εκμεταλευτεί την έδρα της, όπου παίζει με Βυζάντιο και Κρηνίδες.
Το πιο δύσκολο πρόγραμμα το έχει η ομάδα της Καρβάλης που πρέπει να πάρει βαθμούς στην έδρα της με δυο ισχυρούς αντιπάλους όπως ο Μ. Α Αντιφιλίππων και ο Ορφέα Ελ. Εκτός θα παίξει με τον Ηρακλή Καβάλας την τελευταία αγωνιστική και δεν αποκλείεται να δούμε έναν τελικό για μια από τις δυο ομάδες η και για τις δυο. Ο Ηρακλής με Ζυγός και Κρηνίδες σίγουρα θα πάει στους 31 βαθμούς. Από εκεί και πέρα έχει τρια ματς φωτιά εκτός με Βυζάντιο, εντός με Χρυσοχώρι και Καρβάλη.
Δύσκολο πρόγραμμα έχει και ο Απόλλων Χρυσοχωρίου που λογικά θα πάρει 3 βαθμούς με το Ζυγός όμως τα άλλα 4 ματς είναι δύσκολα. Πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τον Εθνικό Νέας Καρυάς μέσα στην έδρα του. Το Βυζάντιο άλλαξε την όλη ιστορία με 3 νίκες επί Δόξας Θεολόγους, Μ. Α Αντιφιλίππων και Ορφέα Ελευθερούπολης αλλά εν μέρει και με την ισοπαλία στο Βερούλειο με την ΑΕΚ. Εκεί που φαινόταν ξεγραμμένο, τώρα έχει πολλές πιθανότητες να σωθεί αφού με Ζυγός και Κρηνίδες κατά πιθανότητα θα πάει στους 31 βαθμούς. Από εκεί και πέρα θα παίξει πάρα πολλά με τον Ηρακλή Καβάλας εντός έδρας.
Γενικά οι αδιάφορες ομάδες στη βαθμολογία θα κρίνουν πάρα πολλά. Αυτό φαίνεται καθαρά και τις τελευταίες αγωνιστικές. Φινάλε αγωνίας για το πρωτάθλημα όπου εδώ και καιρό έχει μόνο ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής, αφού έχει κριθεί ο πρωταθλητής που είναι ο Αετός Ορφανού.

Διαβάστε επίσης