• 29 Μαρτίου 2024,

Θα επανέλθουν για το Περιγιάλι

 Θα επανέλθουν για το Περιγιάλι

Η συζήτηση για το Περιγιάλι, το βράδυ της Πέμπτης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ήταν μακρά και χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Πάντως η απόφαση έχει ενδιαφέρον, καθώς συμφωνήθηκε άπαντες να επανέλθουν και να συζητήσουν αναλυτικότερα για το Περιγιάλι στο πλαίσιο ειδικής συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου.

Είμαι απαισιόδοξος, δήλωσε ο Κωστής Σιμιτσής μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ, παρατηρώντας ότι η σημερινή διοίκηση δεν έκανε τίποτε για το Περιγιάλι. Ζήτησε να μοιραστούν σε όλους τους οικοπεδούχους όλα τα ειδοποιητήρια για την εισφορά σε χρήμα. Έτσι ώστε άμεσα να αποκτήσουν όλοι το δικαίωμα επιλογής είτε ρύθμισης της καταβολής των χρημάτων σε 108 δόσεις, είτε για την εισφορά σε γη τον συμψηφισμό με πιθανές απαλλοτριώσεις.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη είπε ότι τα ειδοποιητήρια μοιράζονται με διάφορα προβλήματα. Έχουν μοιραστεί περισσότερα από τα μισά. Εξήγησε τα προβλήματα που ανακύπτουν, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις 70.000 ευρώ που υπολογίζεται το κόστος επίδοσης ειδοποιητηρίων με δικαστικό επιμελητή στους οικοπεδούχους που δε ζουν στην περιοχή.

Τα πράγματα δεν είναι απλά, διευκρίνισε η Μαρία Φραντζεσκάκη. Σημείωσε ότι για τα έργα υποδομής εκπονούνται μελέτες και τόνισε ότι δεν ορίζει ο δήμος την επιτροπή για τις απαλλοτριώσεις. Αυτήν που υπολογίζει τα επικείμενα. Άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ευθύνη στην περιφέρεια ΑΜΘ για το γεγονός ότι η επιτροπή δεν έχει καν ορισθεί. Πάντως η κ. Φραντζεσκάκη φάνηκε να επιφυλάσσεται, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα της συντονισμένης και σοβαρής προσπάθειας του δήμου Καβάλας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι αν η περιφέρεια ΑΜΘ δεν συγκροτεί με δική της ευθύνη και καθυστέρηση την αρμόδια επιτροπή των απαλλοτριώσεων, πρέπει αυτό να γίνει γνωστό στον κόσμο. «Να τους βγάλουμε στα κάγκελα», είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος.

Τέλος, ο Χρήστος Ποτόλιας θεωρεί συνυπεύθυνο το κράτος και καλεί τους κατοίκους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Δεν συζητήθηκαν θέματα πριν την ημερήσια διάταξη

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας δεν ανέδειξε άλλες ειδήσεις εκτός από τη συζήτηση για το Περιγιάλι. Πριν από την ημερήσια διάταξη δε συζητήθηκε το παραμικρό, καθώς ο χρόνος είχε περάσει. Οι αναπροσαρμογές τελών εγκρίθηκαν ομόφωνα αφού στην πλειοψηφία τους αφορούσαν σε μειώσεις δημοτικών τελών. Δόθηκε οριακή παράταση με ποινική ρήτρα στον εργολάβο που εκτελεί το έργο της Μεγάλης Λέσχης, ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε απλώς την παρουσία της.

Διαβάστε επίσης