EUROPA LEAGUE

Europa League: Τριάρα και πρόκριση η Άρσεναλ, η Άϊντραχτ απέκλεισε την Ίντερ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, misses a scoring chance during the Europa League round of 16, 2nd leg, soccer match between Arsenal and Rennes at the Emirates stadium in London, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, misses a scoring chance during the Europa League round of 16, 2nd leg, soccer match between Arsenal and Rennes at the Emirates stadium in London, Thursday, March 14, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Η Άρσεναλ σε ένα συναρπαστικό ματς με πρωταγωνιστή τον Ομπαμεγιάνκ επικράτησε με 3-0 της Ρεν και πήρε την πρόκριση στους 8 ενώ στο Μιλάνο η Άϊντραχτ μπροστά σε 13.000 οπαδούς της απέκλεισε την Ίντερ. Νίκησε 2-1 τη Ζενίτ η Βιγιαρεάλ. (VIDEOS)

Η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή του εις βάρος της σκορ από τη Ρεν και επικρατώντας με 3-0 πήρε την πρόκριση για τους 8 του Europa League.

Την ίδια ώρα στο Μιλάνο η Άϊντραχτ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στον θεσμό και με πανέμορφο γκολ του Γιόβιτς από το 5' νίκησε την Ίντερ και την απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ που είχε σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς κόντρα στη Ζενίτ επικράτησε και στο "Ελ Μαδριγάλ" με 2-1.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪΝΤΡΑΧΤ

Με το 0-0 του πρώτου αγώνα να αφήνει ανοιχτή την υπόθεση πρόκρισης οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σαν Σίρο με στόχο ένα γρήγορο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που το βρήκαν στο 5' όταν ο Γιόβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Ίντερ, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Χαντάνοβιτς κάνοντας το 1-0 για την Αϊντραχτ.

Οι Γερμανοί θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 39' με τον Χαντάνοβιτς με διπλή προσπάθεια να σώνει την ομάδα του και να την κρατάει στο ματς.

Μάλιστα η Άιντραχτ ήταν αυτή που και στο δεύτερο μέρος είχε περισσότερες ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα ακόμη γκολ με τον Χαντάνοβιτς να αποδεικνύεται σε ήρωα της αναμέτρησης.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόσιο, ντε Βράι, Σκρίνιαρ, Σοάρες (62' Ρανότσα), Καντρέβα, Βετσίνο, Μπόρχα Βαλέρο (73' Εσπόσιτο), Πολιτάνο (80' Μερόλα), Κεϊτά, Πέρισιτς.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Εντικά, Χίντερτζερ, Χασέμπε, ντα Κόστα, Κόστις, Βίλεμς (73' Στεντέρα), Ρόντε (89' Πασένσια), Γκατσίνοβιτς (59' Ντε Γκουσμάν), Γιόβιτς, Χάλερ.

ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΡ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Η ΑΡΣΕΝΑΛ

Στην Αγγλία η Άρσεναλ με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στις εξέδρες αφού ήταν τιμωρημένος υποδέχθηκε την Ρεν και ήθελε νίκη με καθαρή διαφορά δυο τερμάτων για να πάρει την πρόκριση.

Για αυτό και μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και πέτυχε το 1-0 μόλις στο 5' με κοντινό πλασέ του Ομπαμεγιάνκ. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Ομπαμεγιάνκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Νάιλς από κοντά με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Ρεν στις αρχές του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 47' θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ αλλά το σουτ του Νιάνγκ έξω από την περιοχή βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τσεχ.

Οι παίκτες των "κανονιέρηδων" έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 72' και πάλι με τον Ομπαμεγιάνκ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε γύρισμα από τα δεξιά και πλάσαρε εύστοχα πανηγυρίζοντας μάλιστα με τη μάσκα του "Black Panther".

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μουστάφι, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Κολάσινατς, Ράμσεϊ (87' Τορέιρα), Τζάκα, Νάιλς, Οζίλ (70' Μιχιταριάν), Ομπαμεγιάνκ, Λακαζέτ (70' Ιβόμπι).

ΡΕΝ: Κούμπεκ, Μπενσεμπαϊνί, Μεσέρ, Ντα Σίλβα, Τραορέ, Σαρ, Γκρενιέ (70' Χούνου), Αντρέ (79' Λεα Σιλίκι), Μπουριζό, Νιάνγκ, Μπεν Αφρά.

ΕΥΚΟΛΟ ΕΡΓΟ Η ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ είχε εύκολο έργο καθώς είχε να υπερασπιστεί το 3-1 του πρώτου ματς που δεν άφηνε περιθώρια για πολλά στη Ζενίτ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ στο 29' με πανέμορφο τέρμα του Μορένο. Ενώ στο δεύτερο μέρος με τέρμα του Μπάκα η Βιγιαρεάλ έφτασε στο 2-0.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Ζενίτ ήταν να να μειώσει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Ιβάνοβιτς για το τελικό 2-1.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Φερνάντες, Γκασπάρ, Αλβάρο, Ρουίς, Κόστα, Μόρι (77' Λάμπριχ), Ιμπόρα (71' Καθόρλα), Κάσερες (46' Μορλάνες), Φορνάλς, Μπάκα, Μορένο.

ΖΕΝΙΤ: Λούνεβ (64' Λούνεβ), Ρακίτσκι, Μαμανά, Ιβάνοβιτς, Σμόλνικοβ, Οζντόεφ, Μπάριος (46' Κρανεβίτερ), Ερνάνι, Ντιουσί (71' Μακ), Αζμούν, Σάτοφ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ