28/05/2019 28/05/2019 Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών λειτούργησε την Κυριακή 26 Μαίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της...
28 Μαΐου, 2019 - 8:30

Εγκαίνια στο Κεστεκίδειο Κέντρο στις Βρυξέλλες

Διαδώστε:
Εγκαίνια στο Κεστεκίδειο Κέντρο στις Βρυξέλλες

Στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών λειτούργησε την Κυριακή 26 Μαίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αρχοντός, ο οποίος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τον χαρακτηρισμό του ζωντανού ύδατος για τον Χριστό, του ύδατος της όντως ζωής και του καθαρμού, το οποίο έχει ανάγκη ο γεμάτος «μολυσμένα» νερά κόσμος μας.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό στο ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις ποιμαντικές δράσεις του. Το εν λόγω ενοριακό κέντρο εφάπτεται του Μητροπολιτικού Ναού και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, μετά την αγορά του Ναού και των πέριξ σε αυτόν κτιρίων από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων