Πυρίλλης: «Εξοικονόμηση 7 εκ. ευρώ από τη συνένωση σε ένα δήμο στην ελ. Αμμόχωστο»

exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για το θέμα των σχεδιασμών για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε σήμερα σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ο οποίος επεσήμανε τα σημαντικά οφέλη από τη συνένωση των Δήμων της ελεύθερης Αμμοχώστου σε ένα ενιαίο Δήμο.

643172D9 ED65 402A 8889 9F8AAE9994B6 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε αυτούσια τη δήλωση του Δημάρχου Παραλιμνίου:

«Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ»

«Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δημιουργήσει Δήμους με πολλές νέες αρμοδιότητες που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση και αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες. Ως Δήμος Παραλιμνίου, πήραμε θέση αναφορικά με τις συνενώσεις υποστηρίζοντας το σενάριο συνένωσης και των τεσσάρων Δήμων (Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας) σε ένα Δήμο, σεβόμενοι πλήρως και τις ευαισθησίες του κάθε Δήμου ξεχωριστά για τους ακόλουθους λόγους:

(α) Οι εξοικονομήσεις αυτού του σεναρίου ανέρχονται στα 7 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σενάριο όπου οι εξοικονομήσεις είναι ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση νέων έργων και υποδομών και τη μείωση φόρων σε όλους τους Δήμους η οποία θα είναι δραστική. Επίσης, θα ελαφρυνθούν σημαντικά όλα τα νοικοκυριά. Όλες οι μελέτες προκρίνουν αυτό το σενάριο ως το ιδανικότερο για την ελεύθερη επαρχία.

(β) Με αυτό κανένας Δήμος δεν θα έχει πλειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου άρα κανένας δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι απορρίφθηκε από οποιονδήποτε. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, όποιος συνενωθεί με το Παραλίμνι θα νιώθει δικαιολογημένα ότι απορρίφθηκε.

(γ) Οι συνέργειες και ομαδικές προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία επτά χρόνια, έφεραν τεράστια αποτελέσματα για όλους μας. Απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα που θα διασφαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας.

(δ) Θα δοθεί η ευκαιρία στις κοινότητες Λιοπετρίου, Αυγόρου, Άχνας, Φρενάρους και Αχερίτου να γίνουν ένας νέος Δήμος όπως είναι και η επιθυμία τους και να λαμβάνουν εικοσαπλάσια κρατική χορηγία απ’ ότι θα λάμβαναν και με τις εξοικονομήσεις τους να δώσουν νέα πνοή στην ανάπτυξή τους. Φυσικά, αν οι κοινότητες επιλέξουν να ενωθούμε όλοι μαζί είναι ευπρόσδεκτες και θα ήταν ίσως το καλύτερο σενάριο.

(ε) Θα δημιουργηθεί ο πέμπτος αστικός Δήμος της Κύπρου και θα τυγχάνουμε επιτέλους μεταχείρισης αντάξιας της προσφοράς μας στην οικονομία της χώρας μας.

(στ) Με την απελευθέρωση της Μητρόπολής μας, της βασιλεύουσας Αμμοχώστου, να ενταχθούμε όλοι μαζί (ο νέος Δήμος) στον Δήμο Αμμοχώστου, ώστε να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο (οικονομικά) Δήμο της Κύπρου, του οποίου θα είμαστε όλοι Δημότες.

Το Παραλίμνι δεν θέλει να απορροφήσει κανένα. Βλέπει τις τεράστιες προοπτικές που δημιουργούνται για όλη την επαρχία. Όλοι οι Δήμοι που θα συνενωθούν θα εξακολουθήσουν να έχουν ο καθένας ξεχωριστά την τοπική και ξεχωριστή του υπόσταση, τον δικό τους αντιδήμαρχο που θα εκλέγεται απευθείας από τους Δημότες, τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους και τους δικούς του προϋπολογισμούς.

Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις ανησυχίες όλων.

Επιλέγουμε να αγωνιστούμε για το συμφέρον όλων.

Επιλέγουμε να δούμε το Δάσος και όχι το δέντρο.

Επιλέγουμε να μετατρέψουμε τις γειτονιές μας σε αστικό Δήμο ισάξιο με αυτούς της Πάφου και της Λάρνακας.

Τα τελευταία επτά χρόνια αποδείξαμε ότι ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ’’

CC5BE3DE 93A0 4A5F AD23 2C05C14200F4 exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση