• 18 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Επέστρεψαν από την εκδρομή τους στη Ρουμανία τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων του Ν. Καβάλας. Η ανάρτηση τους αναφέρεται στην εμπειρία που είχαν:  «Ένα μικρό διάλειμμα στην καθημερινότητα έκαναν τα μέλη-  συνταξιούχοι του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων  Καβάλας αλλά και φίλοι καθώς επέστρεψαν από την 5ήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Ρουμανία. Μία καταπληκτική εκδρομή την καλύτερη εποχή στην καταπράσινη Ρουμανία, που εκτός την φυσική ομορφιά της , κατάπληξε ευχάριστα όλους. Η αρχιτεκτονική της, η γοητεία της παλιά πόλης, η διαδρομή μέσα στα καταπράσινα Καρπάθια όρη , καθώς ακούσαμε τους θρύλους για τον Βλαντ Τσέπες τον επονομαζόμενο Δράκουλα και φυσικά και η βραδινή ζωή του Βουκουρεστίου. Φυσικά όλα αυτά πάντοτε με τη συνοδεία της καλύτερης παρέας ανθρώπων διότι είναι και αυτό ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Ευχαριστούμε θερμά το πρακτορείο Kavala Tours για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής».

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος ήταν στον Αμυγδαλεώνα όπου μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Δημήτρη Πουρσαϊτίδη ενημερώθηκε για τα ποικίλα και πολλά προβλήματα. Χθες στο χωριό βρέθηκαν αρκετά συνεργεία του Δήμου που διόρθωσαν βλάβες, άλλαξαν λάμπες κτλ. Ο κ. Πουρσαϊτίδης είπε ότι η χθεσινή παρουσία πολλών δημοτικών υπαλλήλων στον Αμυγδαλεώνα δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μουριάδη. Είπε επίσης ότι όπως το 2014 έτσι και τώρα, οι πρόεδροι όλων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Καβάλας έχουν καλή μεταξύ τους συνεργασία και μια φορά το μήνα συνάντηση.

 


 

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες κάθε δίκη με θέμα την όδευση του αγωγού ΤΑΡ κινητοποιούσε τους πάντες. Συμπεριλαμβανομένων όσων σκόπευαν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές που πλησίαζαν. Αυτά άλλαξαν. Οριστικά και αμετάκλητα.

 

Χθες στο δικαστήριο (Μονομελές) υπήρξε απόλυτη ηρεμία, παρουσία μόνο των δύο κατηγορούμενων (και των δικηγόρων τους) και συνοπτική διαδικασία δικαιολογημένης αναβολής. Τα λέμε ξανά σε έναν χρόνο! Δυστυχώς το όλο θέμα – που προ μηνών έληξε- άφησε πίσω του αυτές τις εκκρεμότητες. Τις οποίες από εδώ και πέρα θα συναντούμε στο δικαστήριο υπό τις νέες συνθήκες που ήδη περιγράψαμε.

 

Λέγεται ότι τις προηγούμενες μέρες ήταν κατηγορούμενος στο Τριμελές ο προφυλακισμένος για απάτες πρώην δικαστικός υπάλληλος Καβάλας. Στο ακροατήριο έφθασε υπόθεση με θύμα γιατρό, από τον οποίο ο κατηγορούμενος φέρεται να έλαβε ποσό 15.000 ευρώ!

 

Το αρμόδιο Υπουργείο συνεχίζει να κρατά μυστικό όλα όσα αφορούν την άφιξη των νέων προσφύγων στο «Ασημακοπούλου». Πλέον αυτοί αναμένονται από μέρα σε μέρα. Πιο πιθανή είναι η άφιξη τους στη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Δεν είναι σίγουρο αν θα έρθουν τμηματικά (ήταν το αρχικό σχέδιο) ή όλοι μαζί.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα θέματα της πεσμένης γέφυρας (ερώτηση του Βαγγέλη Παππά),  ο κ. Μουριάδης είπε την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σκοπεύει να συναντηθεί με εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού ΑΕ. Η συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Εκτός από την γέφυρα θα μιλήσουν για τα διόδια στην Παράκαμψη και την ολοκλήρωση της Περιμετρικής. Όλοι αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της συνάντησης. Ελπίζουμε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να γίνουν γρήγορα όλα αυτά που τόσο καιρό δεν έγιναν.

 

Δεν υπήρξε χθες καμία αντίδραση στην είδηση διακοπής λειτουργίας τραπεζικού καταστήματος στην Καβάλα. Απολύτως καμία. Άλλο πράγμα να κλείνει η μοναδική τράπεζα των Κρηνίδων κι άλλο πράγμα να κλείνει ένα τραπεζικό κατάστημα στην μεγαλύτερη Καβάλα. Εδώ κλείνουν με … άνεση αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται! Αλλά και να διαμαρτύρονταν, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Απολύτως κανένα.

 

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν την είδηση οριστικής ματαίωσης του φιλόδοξου σχεδίου σιδηροδρομικής σύνδεσης και της Καβάλας με τη Βουλγαρία.  Αν όντως το σχέδιο εγκαταλείφθηκε (δεν το αποκλείουμε), τότε για αυτό ξοδεύτηκαν άδικα αρκετά χρήματα. Χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων. Την τελευταία φορά είχαμε μάθει για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου που αναλάμβανε την προώθηση του μεγάλου αυτού έργου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς έδειξε ενδιαφέρον για το περιστατικό φωτιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στον Άη Γιάννη. Το ενδιαφέρον συνεχίζεται σε περίπτωση που ο συμπολίτης που έμενε στο διαμέρισμα δεν έχει άλλη επιλογή στέγης.

 

Ο Δήμος Θάσου ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για τον ίδιο λόγο θα βρίσκεται στη Θάσο πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού.

 

Μήνυμα από τη Θάσο, με την υπογραφή του κ. Μιχάλη Ξώγνου: «Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σας μεταφέρω τις εντυπώσεις πελάτη μου,  πού ήρθε για πρώτη φορά στη Θάσο. Είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο όμορφο νησί αλλά και τόσο παραμελημένο». Απλά λόγια πού μας υπενθυμίζουν αγαπητοί μου για πολλοστή φορά τις ευθύνες όλων μας απέναντι στον τόπο μας. Στο επίπεδο ποιότητας της ζωής μας αλλά και στο τουριστικό μέλλον της Θάσου μας».

 

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης παρακολούθησε την Κυριακή τις εκδηλώσεις του Συμποσίου Θασιακών Μελετών στο Καλογερικό. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Διήρκεσε τρεις μέρες. Την στήριξαν και ο Δήμος Θάσου και το Επιμελητήριο.

 

Ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη, πρόσκληση προς τους συλλόγους του Ν. Καβάλας: Στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού των πολιτιστικών και λοιπών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, καλούνται Σύλλογοι, Σωματεία καθώς και εκπαιδευτικοί και λοιποί φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συνδιοργάνωση δράσεων. Η κατάθεση προτάσεων έχει καταληκτική ημερομηνία 1 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καβάλας (γραφείο 357, ή 367), ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: srapti@pamth.gov.gr.

 

Ανακοίνωση πραγματοποίησης της γιορτής του τσίπουρου, αρχές Νοέμβρη στην όμορφη Νέα Πέραμο: Η γιορτή που όλοι περιμέναμε αυτή την εποχή. Η γιορτή θεσμός, η γιορτή που τιμάει ένα προϊόν της περιοχής, που τιμάει αμβυκούχους και σταφυλοπαραγωγούς .Σας προσκαλούμε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου από τις 11π.μ. στην πλατεία και τον πεζόδρομο της Νέας Περάμου ώστε να γευτείτε τσίπουρο από ντόπιους παραγωγούς και γενικά να περάσετε μια όμορφη ήμερα με τις ταυτόχρονες εκδηλώσεις που θα υπάρξουν σε συνεργασία και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου.
Μια διοργάνωση του Δήμου Παγγαίου, Κοινωφελής επιχείρησης Δήμου Παγγαίου, Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
και συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου.

 

Γιορτή του τσίπουρου γίνεται πάντα το Φθινόπωρο σε διάφορα άλλα σημεία της χώρας. Για παράδειγμα ο κοντινός μας Δήμος Ιάσμου Ροδόπης οργανώνει για το τσίπουρο διήμερες εκδηλώσεις 2 και 3 Νοέμβρη. Παλαιότερα και αυτές της Νέας Περάμου ήταν δύο ημερών.

 

Στη Σαμοθράκη ήταν χθες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Υποσχέθηκε τουριστική προβολή και διευκολύνσεις στις τουριστικές επενδύσεις του νησιού. Έταξε επίσης να ξαναγίνει στο νησί το δημοσιογραφικό συνέδριο. Πραγματοποιούνταν στη Σαμοθράκη στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου. Σήμερα ο κ. Θεοχάρης θα είναι στην Κομοτηνή.

 


 

Οι πολίτες συμφωνούν με την επιβολή προστίμων για θέματα καθαριότητας!

Δημοσιεύσαμε στη χθεσινή Πρωινή την είδηση επιβολής προστίμου 300 ευρώ σε πολίτη που χωρίς να ενημερώσει το Δήμο Καβάλας πέταξε ογκώδη αντικείμενα σε περιοχή πλησίον του σχολείου της Περιμετρικής. Κάτω από την είδηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Πρωινής υπήρχαν αρκετά σχόλια. Όλα θετικά για την επιβολή του προστίμου. Ξεχωρίζουμε σχόλιο κατοίκου της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ), στο οποίο διηγείται τι συμβαίνει στην περιοχή: «Ελπίζω και άλλα πρόστιμα. Όπως εδώ στη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Παρατηρώ όταν πάω βόλτα το σκύλο να περιμένουν αμάξια, να βρουν ευκαιρία να μην κυκλοφορούν άτομα για να πετάξουν ογκώδη πράγματα. Δυο φορές κάθισα εκεί μπάστακας και κοιτούσα. Στο τέλος έφυγε η κυρία. Μέσα  στο αυτοκίνητο της είχε καναπέδες, καρέκλες κτλ. Την τρίτη φορά πάλι κυρία πετάει πράγματα και βγάζω φωτογραφία. Της μιλώ, την ρωτώ αν τηλεφώνησε στον Δημο κτλ κι απάντηση φυσικά καμία».

Συγχαρητήρια στην υπηρεσία και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη υπήρξαν και από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Θόδωρο Παπαδόπουλο: « Μπράβο αντιδήμαρχε, αν δε ξεπεράσουμε απλά πράγματα,- πολίτικο κόστος- και κουραφέξαλα, δε θα γίνει έργο. Τελικά θα πληρώνουν πάντοτε οι νόμιμοι πολίτες, και οι κουτοπόνηροι θα τη βγάζουν όπως πάντα στον αφρό. Να είστε σίγουρος ότι θα στενοχωρήσετε λίγους, αλλά θα ικανοποιήσετε πολλούς. Καιρός είναι επιτέλους κάποιοι να πληρώσουν».

 

Διαβάστε επίσης