• 29 Μαρτίου 2024,

«Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα αλλάζει σελίδα»

 «Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα αλλάζει σελίδα»

Τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης (πόθεν έσχες), καθώς και τα εκλογικά του έξοδα, δημοσιοποίησε σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου,  ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, υλοποιώντας τη προεκλογική δέσμευσή του και σε συνέχεια της αντίστοιχης πρωτοβουλίας που έλαβε πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης παρουσίασε αναλυτικά όλες τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης το πρώτο τετράμηνο, οι οποίες ανακούφισαν την κοινωνία και είχαν ευεργετικές συνέπειες στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι «με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα αλλάζει σελίδα».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης έκανε εκτενή αναφορά στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας, τονίζοντας με έμφαση ότι «τέσσερις μήνες τώρα ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε εμπειρίες, έτσι ώστε να οδηγήσουμε την Καβάλα εκεί που της αξίζει. Να την οδηγήσουμε ψηλότερα, προς όφελος των πολιτών».

«Δίνω στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες και τα εκλογικά μου έξοδα πιστός στις αρχές της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας»

 Ειδικότερα,  ο κ. Λαζαρίδης δίνοντας στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του, καθώς και τα εκλογικά του έξοδα επισήμανε ότι «πιστεύω ακράδαντα ότι αποτελεί καθήκον κάθε πολιτικού που σέβεται τον εαυτό του και την κοινωνία, να γνωρίζει ο κάθε πολίτης με τι εισέρχεται στην πολιτική. Για μένα, η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι ύψιστης σημασίας λέξεις, ειδικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα. Ειδικά, όταν μιλάμε για πολιτικούς». Και συνέχισε: «Είχα δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο και θέλω σήμερα να επαναλάβω ότι μπαίνω στην πολιτική για να αλλάξω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ υπέρ των πολιτών».

Η επιλογή του να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του και τώρα, όπως υπογράμμισε, έγινε προκειμένου «όλες και όλοι να γνωρίζετε πολύ καλά ποιος είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης. Να ξέρετε από πρώτο χέρι με ποιον έχετε να κάνετε. Με διαφάνεια και δίχως αστερίσκους, οι πολίτες ξέρουν, πλέον, πώς μπήκα στην πολιτική. Και το πιο σημαντικό, μπορούν πλέον να με κρίνουν όταν θα φύγω. Αλλά και να παρακολουθούν χρόνο με το χρόνο την πορεία των οικονομικών μου».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν οι πολιτικοί». Έτσι, σημείωσε, «σκοπεύω να παραμείνω πιστός στη δέσμευσή μου και κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που γίνεται κεντρικά από την Βουλή των πόθεν έσχες όλων των βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, εγώ θα δίνω στη δημοσιότητα μόνος μου στην Καβάλα το πόθεν έσχες μου. Κάτι που κάνω και σήμερα. Παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση των εκλογικών μου εξόδων, όπως είχα, επίσης, δεσμευτεί. Για να μπορεί κάθε πολίτης όταν με συναντά στο δρόμο να ξέρει με ποιον έχει να κάνει. Ποιος είναι απέναντι του».

Αναφέρθηκε δε στο «νέο ήθος που προτάσσει αυτή η Κυβέρνηση. Πιστή στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, κινείται μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες του παρελθόντος ενώνοντας όλους τους Έλληνες».

Το πόθεν έσχες του κ. Λαζαρίδη και τα εκλογικά του έξοδα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.mlazaridis.gr.

«4 μήνες ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε εμπειρίες και οδηγούμε την Καβάλα ψηλά»

Σχετικά με την Π.Ε. της Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης συνόψισε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και με τη δική του συμβολή, ερχόμενος σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης και συνεργαζόμενος με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων. «Τέσσερις μήνες τώρα ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε εμπειρίες,έτσι ώστε να οδηγήσουμε την Καβάλα εκεί που της αξίζει. Να την οδηγήσουμε ψηλότερα, προς όφελος των πολιτών», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τις παρεμβάσεις που έγιναν αυτούς τους τέσσερις μήνες, επιλύοντας διαχρονικά προβλήματα και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε αυτά περιλαμβάνονται:

-Η επικαιροποίηση, με την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδητου προγράμματος ανακατασκευής της δυτικής προσαγωγού διώρυγας του Νέστου.

-Η αλλαγή στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που φέρνει πλέον πιο κοντά την ένταξη και της Π.Ε. Καβάλας στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα.

-Η επαναφορά, μετά από χρόνια, από την 1η Νοεμβρίου, τριών δρομολογίων για τους χειμερινούς μήνες στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλα – Πρίνος – Καβάλα, με την άμεση ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

-Η ίδρυση και λειτουργία δυο νέων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.),  στα Λιμενάρια και στην Κεραμωτή, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γ. Γεωργαντά.

-Η πίστη του ότι, μετά από συνεχείς επαφές με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η προγραμματική συμφωνία Δημοσίου και Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου.

-Οι τρεις βασικές προτεραιότητες για τις δομές υγείας,σε συνεργασία και συνεχείς επαφές με την ηγεσία του Υπουργού Υγείας τον υπουργό κ. Β. Κικίλια και τον υφυπουργό κ. Β. Κοντοζαμάνη: η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, η ουσιαστική λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Παραλίας Οφρυνίου με νέες προσλήψεις και η αναβάθμιση του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σε Ογκολογική Κλινική μικρής εμβέλειας.

-Η προσπάθεια, μετά από συνεχείς συσκέψεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη και Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, να ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών.

-Η αναβάθμιση αρχικά και η λειτουργία στη συνέχεια του μετεωρολογικού ραντάρ της Χρυσούπολης, σε συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο.

-Η επαφή, σε συνεργασία επίσης με τον κ. Παναγιωτόπουλο, με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για την επένδυση στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

-Η χρηματοδότηση της υδροδότησης των έργων του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο.

-Η επιτάχυνση και πραγματοποίηση το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους τόσο των νομιμότοκων αποζημιώσεων για τα ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού από τον ποταμό Στρυμόνα μέχρι την Ν. Πέραμο όσο και των πληρωμών των τόκων στους δικαιούχους.

«Σε πολύ μικρό διάστημα αποδείξαμε ότι η Καβάλα έχει δυνατότητες. Αποδείξαμε ότι πλέον η Καβάλα έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης.

«Είμαστε μια πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα των πολιτών που την εξέλεξαν – Το έργο μας είναι το πιστεύω μας, οι πράξεις μας είναι η ιδεολογία μας»

Με αφορμή, εξάλλου, τους 4 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εστίασε στην ετοιμότητα και το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή από την πρώτη ημέρα. «Η Κυβέρνηση προχώρησε, μάλιστα», όπως υπογράμμισε, «στη νομοθέτηση συγκεκριμένων ανακουφιστικών για την κοινωνία και ευεργετικών για την οικονομία ρυθμίσεων νωρίτερα ακόμη και από το χρονικό ορίζοντα για τον οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά».

Παράλληλα, περιέγραψε «πώς κάναμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη, πώςεπαναφέραμε την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη τους, έχοντας απόλυτη αντιστοιχία προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων» και συνέχισε: «Δεν είμαστε μία Κυβέρνηση που αποφασίζει μέτρα και πρωτοβουλίες στο όνομα… των μέτρων. Αλλά μία συνειδητή πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα των πολιτών που την εξέλεξαν. Και το έργο μας είναι το πιστεύω μας, οι πράξεις μας είναι η ιδεολογία μας».

 Δελτίο τύπου  

Διαβάστε επίσης