• 29 Μαρτίου 2024,

Καθαρισμός χαντακιών και στο δρόμο της ΜΟΜΑ

 Καθαρισμός χαντακιών και στο δρόμο της ΜΟΜΑ

Τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δραστηριοποιούνται τις ημέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που αυτές δημιούργησαν. Επιδιώκουν ταυτόχρονα να δράσουν και προληπτικά καθώς ο χειμώνας έρχεται. Είναι μπροστά μας. Υπό αυτές τις συνθήκες η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας εκτιμά ότι θα χρειαστούν κι άλλες μέρες (την ερχόμενη εβδομάδα) για να αντιμετωπίσει πλήρως το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην παραλιακή Εγνατία.

Στο ύψος της Νέας Περάμου. Το έργο σύμφωνα με την πρώτη απόφαση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης προβλέπεται να τελειώσει  μέχρι την Κυριακή 30 Νοέμβρη. Όλα δείχνουν ότι η προθεσμία δεν θα τηρηθεί. Φαίνεται ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα. Έτσι και οι εργασίες θα συνεχιστούν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές το ίδιο. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η ΠΕ Καβάλας επενέβη αμέσως, με αποτέλεσμα να μην χαθεί περισσότερος χρόνος.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ασχολείται με παρόμοια και γενικά μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή του Χαλκερού αλλά και στην περιοχή της Κάρυανης. Στη Θάσο θα ασχοληθεί άμεσα με άρση προσχώσεων σε ρέματα ενώ θα αντιμετωπίσει και τη διάβρωση του δρόμου κοντά στην Ποταμιά. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας για το δρόμο που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε «δρόμος της ΜΟΜΑ». Η αρμοδιότητα επί της συγκεκριμένης οδού είναι υπό αμφισβήτηση σε ποιόν ανήκει.

Πιθανότερο είναι να ανήκει στο Δήμο Καβάλας. Επίμαχο και επικίνδυνο τμήμα του δρόμου είναι αυτό από το σημείο που τελειώνουν οι επαγγελματικές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις μέχρι το σημείο που ο ίδιος δρόμος «συναντά» την επαρχιακή οδό προς Παληό, Ν. Ηρακλείτσα ,Νέα Πέραμο κτλ. Είναι επιχωμένα και ακαθάριστα τα χαντάκια και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Θα γίνει η επέμβαση καθαριότητας αυτών. Αυτή θα επιδιωχθεί να γίνει συντονισμένα με μηχανήματα και της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καβάλας.

Το νερό της βροχής στην ίδια περιοχή προσπερνά το δρόμο της ΜΟΜΑ, κατεβαίνει από την πλαγιά και δημιουργεί πρόβλημα στο δρόμο προς το Παληό (στο σημείο πάνω από τον Μπάτη). Υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι στη συνέχεια το νερό κατεβαίνει στις εγκαταστάσεις του Μπάτη, τις οποίες και επηρεάζει αρνητικά. Οι επεμβάσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες καθώς στις πρόσφατες βροχοπτώσεις υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Παληό.

Ο  Δήμος Καβάλας εργάζεται όχι μόνο στο γνωστό πρόβλημα της Χρυσοστόμου Σμύρνης αλλά και αλλού. Εκμεταλλευόμενος τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών χθες δούλεψε στον Προφήτη Ηλία όπου καθάρισε τμήμα ρεύματος (φωτογραφία). Καθάρισε τμήμα άλλου ρεύματος στην περιοχή του Περιγιαλίου, κοντά στο κτίριο του Ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Σημειώνουμε ότι μια άλλη εκκρεμότητα της Π.Ε. Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι τα πλημμυρισμένα Τενάγη των Φιλίππων. Το τι θα γίνει στην περιοχή ήταν αντικείμενο επίσκεψης πρόσφατα στην ίδια περιοχή του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.

Διαβάστε επίσης