Αρκετά στρέμματα καλαμποκιού παραμένουν αθέριστα

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται αγρότες στην Εορδαία, γιατί εκατοντάδες στρέμματα καλαμπόκια, εξ αιτίας των βροχοπτώσεων του προηγούμενου διαστήματος,  παραμένουν αθέριστα, φοβούμενοι ότι η παραγωγή τους «θα πάει στράφι».

Επιπλέον οι καλλιεργητές προβληματίζονται και  για  τη διάθεση του προϊόντος καθώς και  τις τιμές που προσφέρουν οι σιτέμποροι, θεωρώντας ότι είναι ασύμφορες συγκριτικά με τα ποσά που δαπανούν, όταν ο ανταγωνισμός στο χρηματιστήριο του αραβόσιτου, λόγω των αθρόων εισαγωγών από τη Βουλγαρία και τις γύρω Βαλκανικές χώρες, φθηνότερο κόστος, είναι άνισος. Με την άποψη αυτή που διατυπώνει ο Αγρότης από τη Γαλάτεια Ευστράτιος Βαρσαμίδης συμφωνεί και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εορδαίας Δαμιανός Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι η τιμή ανά κιλό σήμερα κυμαίνεται από 14 έως 16 λεπτά όταν η προμήθεια  γεωργικών  εφοδίων  για ένα στρέμμα  υπολογίζεται στα 200 Ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση, όπως την περιγράφουν οι Αγρότες, είναι δύσκολη πολύ δε περισσότερο για τους Νέους που επενδύουν στη γη γι αυτό  και θα πρέπει η κυβέρνηση να σκύψε στο πρόβλημα τους. Η Θεριζωαλωνιστική μηχανή του Συνεταιρισμού, κατά τον τελευταίο μήνα , σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εξυπηρετεί τις ανάγκες αλωνισμού σε προσβάσιμες εκτάσεις καλαμποκιού  στο βορειοδυτικό τμήμα της Εορδαίας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις