• 16 Απριλίου 2024,

Ολοκλήρωση της συνεδρίασης μετά τις 2 το πρωί της Τρίτης!

 Ολοκλήρωση της συνεδρίασης μετά τις 2 το πρωί της Τρίτης!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας.

Κανείς δεν περίμενε ότι η διαδικασία θα ολοκληρώνονταν στις 2:00 το πρωί της Τρίτης!

Σημειώνουμε ότι η συνεδρίαση προχθές είχε λίγα και εύκολα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το γεγονός αποδεικνύεται ότι ελάχιστα επηρέασε τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους αλλά και τη διοίκηση του Δήμου.

Αρχικά συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία δύο ψηφίσματα:

1) υπέρ των καθαριστριών των σχολικών κτιρίων και 2) υπέρ των 135 εργαζομένων στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Η δεύτερη ψηφοφορία είχε παράδοξο γεγονός το ότι πολλοί από αυτούς που δεν συμφωνούσαν με το ψήφισμα για τους 135, δηλώνοντας τις απόψεις τους με κατηγορηματικά αντίθετο τρόπο, τελικά δεν το καταψήφισαν.

Όπως ήταν το φυσιολογικό. Επέλεξαν να κάνουν κάτι άλλο. Δήλωσαν την απουσία τους τάχα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Ήταν αστείο να ακούς παρόντες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να δηλώνουν ότι απέχουν από την ψηφοφορία αν και ήταν κανονικά παρόντες.

Αυτό αφορά ως επί το πλείστον την παράταξη της κ. Δήμητρας Τσανάκα και την παράταξη του κ. Μάκη Παπαδοπούλου. Λόγω του ότι η διαδικασία τράβηξε σε μάκρος υπήρξαν στιγμές στις οποίες διαμαρτύρονταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Πεφάνης. Είπε ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι μιλούν συνεχώς αλλά επαναλαμβάνουν τις ίδιες απόψεις.

Ο Νίκος Μαυρίδης που έθεσε θέματα πριν από την ημερήσια διάταξη, δυσφόρησε για την καθυστέρηση της διαδικασίας και τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να απαντηθούν οι ερωτήσεις του δήλωσε φανερά ενοχλημένος ότι ανακαλεί όλα τα ερωτήματα του.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει και πάλι την Κυριακή το πρωί σε μία ειδική συνεδρίαση σχετικά με την εκλογή εκπροσώπου της παράταξής του Μάκη Παπαδόπουλου στην οικονομική επιτροπή. Θα συνεδριάσει όπως φαίνεται και την ερχόμενη Δευτέρα για περαιτέρω συζήτηση περί τις ΔΙΑΑΜΑΘ. Στη συνεδρίαση υπήρξαν και κάποιες ειδήσεις.

Ο δήμαρχος είπε ότι το έργο της Μεγάλης Λέσχης θα τελειώσει στο τέλος Μαρτίου. Ο Βαγγέλης Παππάς διαμαρτυρήθηκε για πρόσληψη που έγινε στη Δημωφελεια όπου όπως είπε δεν τηρήθηκε η υπόσχεσή του ο κ. Μουριάδη για εποχιακές προσλήψεις από διαπαραταξιακή επιτροπή. Ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πιέζει την κυβέρνηση για την αποζημίωση του δήμου από το κράτος, για τις δαπάνες κατά την άφιξη των πρώτων προσφύγων στην Καβάλα.

Η Δήμητρα Τσανάκα ζήτησε ο Δήμος να ερευνήσει κατά πόσο η ΒΦΛ έβαλε φίλτρα στις εγκαταστάσεις της. Είπε ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να εξακριβώσει την εγκατάσταση των φίλτρων. Τέθηκαν επίσης ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά της Δημωφέλεια, τα οποία απάντησε ο παρόντας στη συνεδρίαση Τάκης Αγγελίδης.

Ένταση μεταξύ του Δημάρχου και του Μάκη Παπαδόπουλου υπήρξε όταν συζητήθηκαν θέματα των απορριμμάτων.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος πολλές φορές προς τον Δήμαρχο τον κατηγόρησε ότι συγκαλύπτει την υπόθεση. «Αν το ξαναπείς θα σου κάνω μήνυση» απάντησε σε υψηλούς τόνους και ενοχλημένος ο κ. Μουριάδης που κατηγόρησε τον Μάκη Παπαδόπουλο ότι τον σπιλώνει.

Διαβάστε επίσης