Μαθητές του 1ου  ΕΚ Καβάλας στη Βαρσοβία της Πολωνίας

 Μαθητές του 1ου  ΕΚ Καβάλας στη Βαρσοβία της Πολωνίας

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+με θέμα: «current status and futureprospects of renewableenergy ineurope» (Τρέχουσα κατάσταση και μελλοντικές προοπτικές της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη). Η4η κινητικότητα καθηγητών/μαθητών ήταν στην Βαρσοβία της Πολωνίας από τις 2 έως τις 8Φεβρουαρίου2020.

Τρεις εκπαιδευτικοί του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, συνόδευαν τρεις μαθητές/τριες του 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Σε συνεργασία με αποστολές από την Ισπανία, την Ιταλία, την Δημοκρατία της Τσεχίας και την Πολωνία, μελέτησαν και παρουσίασαν της μεθόδους παραγωγής ενέργειας, καθώς και τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις των μεθόδων αυτών.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο Szkoła Podstawowa Nr 157, επισκέφθηκαν το Εθνικό Ταμείο Για Προστασία Του Περιβάλλοντος Και Διαχείρισης Νερού, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση και τη δράση τους στην Πολωνία.

Επίσης επισκέφθηκαν ένα παθητικό σπίτι (solacehouse), το οποίο με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μείωσης απωλειών καταφέρνει να έχει μηδενικά λειτουργικά έξοδα. Συναντήθηκαν στο κοινοβούλιο της Πολωνίας με ένα μέλος της κυβέρνησης της Πολωνίας, υπεύθυνο για τα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τέλος με τη χρήση διαδραστικού παιχνιδιού ξεναγήθηκαν και γνώρισαν την ιστορία και την πόλη της Βαρσοβίας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτο Σαντ’Ελπιντιο της Ιταλίας την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου 2020

 

Διαβάστε επίσης