• 25 Απριλίου 2024,

Τελειώνει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και για τον Ν. Καβάλας

 Τελειώνει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και για τον Ν. Καβάλας

Σήμερα Σάββατο 31 Οκτώβρη τελειώνει και τυπικά η αντιπυρική περίοδος του 2020 σε όλη την Ελλάδα, κατ’ επέκταση και στο Ν. Καβάλας. Όλο το προηγούμενο Καλοκαίρι ήταν περίοδος πρόληψης του κορωνοϊού. Τα θέματα της αντιπυρικής περιόδου ευτυχώς δεν κυριάρχησαν κι αυτό έγινε επειδή απλά δεν υπήρξαν πολλές δασικές φωτιές. Στο Ν. Καβάλας ακόμη κι αν ξεκίνησαν και εκδηλώθηκαν τέτοια περιστατικά, πάντα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν παρούσα. Πάντα προλάβαινε τα χειρότερα. Αν λοιπόν πρέπει να γίνει – που πρέπει να γίνει- τοπικός απολογισμός αυτός αφορά την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Παντού στο Ν. Καβάλας. Αυτή η άμεση της αντίδραση έχει σχέση με τη καλή της συνεργασία και με τους πολίτες και με τους άλλους φορείς. Εξ αυτού του λόγου κι όταν υπήρχε λόγος, η Πυροσβεστική δεν ήταν μόνη. Κοντά της υπήρχαν πάντα εθελοντές πολίτες.

Η πιο σημαντική φωτιά της τρέχουσας περιόδου στο Ν. Καβάλας ήταν αυτή πλησίον των Αντιφιλίππων. Φωτιά του Φθινόπωρου. Στη Θάσο τα περιστατικά φέτος δεν ήταν λίγα. Πάντα η ανθρώπινη παρέμβαση προλάβαινε τα χειρότερα. Ειδικά στη Θάσο φέτος σημειώθηκαν φωτιές που ξεκίνησαν και από κεραυνούς! Οι έως τώρα φωτιές στις καλαμιές των Τεναγών δεν είναι πολλές, αντίθετα οι Καλοκαιρινές φωτιές στις καλαμιές του Νέστου υπήρξαν. Μεγάλες και ενοχλητικές.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ αποχώρησαν από την περιοχή χθες. Έμειναν ως και την προτελευταία μέρα της περιόδου. Η Πολιτική Προστασία Καβάλας δηλώνει ικανοποιημένη από τα όσα έγιναν φέτος το Καλοκαίρι και την αντίδραση στα περιστατικά των εμπλεκόμενων. Ήδη ετοιμάζεται για τον προσεχή Χειμώνα. Μετά το ΣΝΟ που έγινε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» (σε επίπεδο Νομού) επακολούθησαν δύο ΣΤΟ (δημοτικές συσκέψεις) για τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Χθες δεν έγινε αυτό του Δήμου Νέστου λόγω των μέτρων covit. Θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και μάλλον με τηλεδιάσκεψη. Την ερχόμενη εβδομάδα, με τηλεδιάσκεψη, θα γίνει το ΣΤΟ του Δήμου Θάσου. Σημειώνουμε ότι η αντιπυρική περίοδος του 2020 πέραν του ότι συνέπεσε με τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού, ήταν η πρώτη με τη νέα δομή λειτουργίας της Πυροσβεστικής. Όπου υπήρχε και υπάρχει διοικητής του Νομού Καβάλας (ο κ. Μπαλατσούκας) αλλά και διοικητής της Π.Υ. Καβάλας ( ο κ. Μανδρανής).

Διαβάστε επίσης