• 29 Μαρτίου 2024,

Τηλεοπτικό αφιέρωμα στους Αντιφιλίππους

 Τηλεοπτικό αφιέρωμα στους Αντιφιλίππους

*Η Πρόεδρος του Λ.Ε.Κ, η κα Μαρίνα Φιλιππίδου και η Β΄ Αντιπρόεδρος, κα Μάχη Γρηγοριάδου, υποδέχτηκαν στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας τους απογόνους της οικογένειας Ελβετών καπνεμπόρων Spierer, τους οποίους συνόδευσε ο κ. Μάρκος Δέμπας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και ο κ.Ιωσήφ Μεβοράχ, και τους ξενάγησαν στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, το οποίο μέχρι το έτος 1942 ήταν σχολείο για τα παιδιά της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Η οικογένεια Spierer διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας από τις αρχές του 20ου αιώνα και πέρα όλων των άλλων, βοήθησε με κάθε τρόπο τους Καβαλιώτες την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής και τους πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή. Τους ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή τους καθώς και τον κο Μάρκο Δέμπα και τον κο Ιωσήφ Μεβοράχ.

*Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Καβάλας: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πιστοποιημένο σεμινάριο από το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης (ERC) που αφορούσε την εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Επίσης οι υποψήφιοι ανανήπτες εκπαιδεύτηκαν και σε άλλες θεματικές όπως θέση ανάνηψης (πλάγια θέση ασφαλείας), πνιγμονή από ξένο σώμα, επιληπτική κρίση, εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με πρωτόκολλο covid-19. Με μεγάλη μας χαρά άλλοι 13 συμπολίτες μας εκπαιδεύτηκαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παραρτήματος Ν. Καβάλας οι οποίοι είναι σε θέση να διαχειριστούν ανάλογα περιστατικά σώζοντας μια ΖΩΉ! (κατά την διάρκεια του σεμιναρίου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούν τον covid-19).

*Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων: Το Σάββατο 22 Οκτώβρη φιλοξενήσαμε στο όμορφο χωριό μας τηλεοπτικό συνεργείο του Εκκλησιαστικού καναλιού 4Ε. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν για την εκπομπή “Ο τόπος μου, η Ζωή μου”. Ευχαριστούμε θερμά το 4Ε για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφτούν το χωριό μας. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τις κυρίες του χωριού που μαγείρεψαν παραδοσιακά φαγητά. Όλους όσους έδωσαν συνέντευξη για την ανάδειξη του χωριού μας. Θερμά συγχαρητήρια στα χορευτικά μας τμήματα για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Στους χοροδιδασκάλους μας Γιώργο Βασιλειάδη και Χρόνη Ιωαννίδη για την άψογη συνεργασία. Στους μουσικούς μας που πλαισίωσαν την παρουσίαση των χορευτικών: Στόχος μας είναι η συνέχεια της παράδοσης του προσφυγικού χωριού μας. Η μετάδοση των ηθών και εθίμων στις νέες γενιές.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των Erasmus Days 2022, o Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Εμμανουηλίδης Δανιήλ βράβευσε τους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Destination: Happiness”. Οι μαθητές συμμετείχαν με συνέπεια, δημιουργικότητα και θετική διάθεση στις δράσεις του προγράμματος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή τους κατά την περίοδο 20 έως 24 Ιουνίου 2022, μετά το τέλος των ενδοσχολικών εξετάσεών τους.

*Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας προγραμματίζει ημερήσια εκδρομή στα Στενά του Νέστου την Κυριακή 13-11.Τα Στενά του Νέστου γνωστά και ως Θρακικά Τέμπη είναι ένα μνημείο της φύσης μοναδικής ομορφιάς, χαρακτηρισμένο ¨Αισθητικό δάσος” με πλούσια βλάστηση και σπάνια πουλιά, που όσες φορές και να το επισκεφτεί κανείς δε χορταίνει να το απολαμβάνει και να ανακαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές του. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει 1η στάση στους Τοξότες για επίσκεψη στην εκκλησία και πρωινό καφέ. Ακολουθεί πεζοπορία στο χαραγμένο μονοπάτι δίπλα στο Νέστο και στη σιδηροδρομική γραμμή, το οποίο είναι εύκολο να περπατηθεί. Η διαδρομή θα είναι περίπου 4χλμ με την επιστροφή και θα φτάσουμε ως το γνωστό κιόσκι, όπου θα θαυμάσουμε την εξαιρετική θέα. Για όσους δεν ακολουθήσουν την πεζοπορία θα μπορέσουν να ανέβουν με το λεωφορείο στο παρατηρητήριο για να δουν τους μαιανδρισμούς του ποταμού. Το λεωφορείο θα τους αφήσει σε ένα σημείο μόλις 200μ, από το παρατηρητήριο, οπότε έχει λίγο περπάτημα. Ακολουθεί φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και το απόγευμα επίσκεψη στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης για περιήγηση στα σοκάκια της και καφέ στα καφενεδάκια. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2510228118 και 6944551625. Σας περιμένουμε !Η τιμή συμμετοχής 12 ευρώ το άτομο!

*Λαογραφικός Σύλλογος Πέρνης: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδρομή του συλλόγου μας! Επισκεφθήκαμε το Σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου στο Κιλκίς και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου χτισμένο το 1826..Διασκεδάσαμε,περάσαμε όμορφα τη μέρα μας και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εκδρομή. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδρομή του συλλόγου μας!

*Σύλλογος Πνοή: Ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για το παιδί και την οικογένεια ευχαριστεί θερμά την θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Κιβωτός Καβάλας για τον τιμητικό έπαινο συμπαράστασης στο έργο της αυτά τα 20 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της. Ένα μεγάλο μπράβο στους θεραπευτές για το σπουδαίο έργο τους και φυσικά στους αποφοιτήσαντες νικητές που ξαναπήραν τη ζωή στα χέρια τους.

Διαβάστε επίσης