δήμαρχος-κατηγορεί-τους-προκατόχους-1104383
ΔΗΜΟΙ | 08.12.2022 | 09:38

Δήμαρχος κατηγορεί τους προκατόχους του ότι “κατέκλεψαν το Δήμο” – Τι απαντούν

Ξεπέρασε τα όρια πολιτικής ευπρέπειας η αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιάσμου, με  χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις. Όλα ξεκίνησαν με δύο αναρτήσεις του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν που αναφερόταν  εναντίον των νυν επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Αμούτζα κ. Καδή Ισμέτ και κ. Παναγιώτη Σπορίκη. «Από κοινού κατακλέψατε το δήμο» Στην πρώτη του ανάρτηση ο κ. Μουμίν αναφερόταν στους δύο πρώτους επισημαίνοντας τα εξής: «Οι πρώην Δήμαρχοι Ιάσμου, Αμούτζας (2006-2010) και Καδή (2010-2019). Από κοινού κατακλέψατε τον δήμο Ιάσμου εις βάρος των συνδημοτών μας. Ήτανε ο λόγος που ζήτησα τις παραιτήσεις σας, στην επινίκια ομιλία μου το 2019. Ο μοναδικός λόγος που παραμείνατε στο Δ.Σ. Ιάσμου, ήτανε να με εκβιάσετε έμμεσα, με σκοπό διά ημών να αποκτήσετε παράνομο οικονομικό και περιουσιακό όφελος. 3 χρόνια προσπάθησα να κρατήσω τον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που διέπει το πολιτικό και δημόσιο βίο. Σχεδόν τελείωσαν όλα. Τα στοιχεία και οι ενδείξεις συντριπτικά, σε βαθμό κακουργήματος που δεν παραγράφονται. Θα διαβιβαστούν με την πρώτη ευκαιρία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και στην Αποκεντρωμένη ΑΜ-Θ. Ζητώ άμεσα τις παραιτήσεις σας, από τις θέσεις δημοτικών συμβούλων που κατέχετε, για να ξεβρομίσει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου και να ανασάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι με τη νέα γενιά και τους έντιμους και καθαρούς συνδημότες μας. Εσείς επιλέξατε να φύγετε ταπεινωμένοι, καταϊδρωμένοι και πλήρως ηττημένοι».

«Κομμουνιστής με αρχές Χρυσαυγίτη» Η δεύτερη ανάρτηση αφορούσε τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιάσμου για τον οποίο ο κ. Μουμίν έγραψε τα εξής: «Παναγιώτης Σπορίκης, φίλος του Μπούκα, του Καζάκη και των αρρωστημένων παρακρατικών συστημάτων. Κομμουνιστής με δεξιά τσέπη, Κομμουνιστής με αρχές Χρυσαυγίτη. Σε παρελθόντα χρόνο, ζήτησε από τη νυν Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Ιάσμου, να διαχωρίσει από τους Χριστιανούς και να διδάξει αυτόνομα τους μαθητές της Μειονότητας, για να μην αποκτήσουν γνώσεις και να μην προκόψουν στην ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία μας. Και το τραγικό όλων; Ψάλτης στην τοπική εκκλησία του Ιάσμου. Θεός υπάρχει. Για σένα ίσως και όχι Παναγιώτη.

Μόνο αρρωστημένοι, κακόψυχοι άνθρωποι, σαν και εσένα θα προέτρεπαν κάτι τέτοιο σε εκπαιδευτικό για μικρές ψιχούλες. Προς τιμήν της η άξια Διευθύντριά μας αδιαφόρησε τότε, αλλά δεν ξέχασε ποτέ τα όσα επαίσχυντα της μετέφερες. 3 χρόνια προσπάθησα να κρατήσω τον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που διέπει το πολιτικό και δημόσιο βίο. Σχεδόν τελείωσαν όλα.

Ζητώ άμεσα τη παραίτησή σου, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχεις, για να ξεβρομίσει επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου και να ανασάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι με τη νέα γενιά και τους έντιμους και καθαρούς συνδημότες μας». Κ. Αμούτζας: «Κωφεύει η Αποκεντρωμένη; Και τέλος πάντων δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας;»

Οι εν λόγω προσωπικές μομφές δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες από τα πρόσωπα στα οποία στρέφονταν. Έτσι περνώντας στην «αντεπίθεση» ο επικεφαλής του Οράματος Αναγέννησης κ. Κυριάκος Αμούτζας επισημαίνει τα εξής: «Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν, κατηγορεί τους πρώην συνεργάτες του ως οπαδούς του Γκιουλέν απειλώντας με δημόσια διαπόμπευσή τους σε Ελλάδα και Τουρκία εάν δεν παραδώσουν την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου για να έρθουν οι δορυφόροι που δεν πήραν τις απαραίτητες ψήφους για να εκλεγούν, δηλαδή οι ρεζέρβες ! Και αυτοί δυστυχώς ακόμη σιωπούν… Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν ορίζει αντιδημάρχους εν μία νυκτί, που δεν έχουν εγκριθεί ως δημοτικοί σύμβουλοι από την Αποκεντρωμένη, αφού πρώτα όμως έχει διορίσει στο Δήμο όλο τους το σόι (κόρη, γαμπρό, ανηψιά και ανηψιό ! Δεν υπάρχει και κανείς άλλος στο σόι που να μη πληρώνεται από τον Δήμο). Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν, έχει αποφασίσει τη μεταφορά Υπηρεσιών κόντρα στον Οργανισμό Λειτουργίας του Δήμου που ο ίδιος έφερε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε παμψηφεί. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν έχει Τμήματα στον Δήμο Ιάσμου χωρίς τμηματάρχες επειδή αυτοί τόλμησαν να του υπομνήσουν ότι όλα όσα κάνει είναι παράνομα καθώς δεν στηρίζονται σε επίσημες αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν έχει απαγορεύσει το συνδικαλισμό διαπομπεύοντας και διώκοντας παράνομα υπαλλήλους επειδή τόλμησαν να παραστούν σε Γενική Συνέλευση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Μόνο για τον ακραίο δημοκράτη Οντέρ Μουμίν δεν υπάρχει ούτε το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορούμενου, ούτε η αρχή της μυστικότητας της πειθαρχικής διαδικασίας, ούτε καν το δικαίωμα απολογίας. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν, απευθύνει δημόσιες κατηγορίες διαπομπεύοντας υπαλλήλους τους οποίους ο ίδιος δικάζει και αποφαίνεται.

Ο ρόλος του δημάρχου, του εισαγγελέα αλλά και του δικαστή ταυτίζονται στο πρόσωπό του. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν ζήτησε δημόσια την παραίτηση όλων των προϊσταμένων των τμημάτων γιατί έτσι του αρέσει. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν ζητά υπό το βάρος απειλών τις παραιτήσεις των μελών της Διοίκησης ενός Πολιτιστικού Συλλόγου που δεν του είναι αρεστός. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει την παραίτηση ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κάνοντας χρήση της πάγιας τακτικής του, αυτής των απειλών. Μόνο για τον ακραίο δημοκράτη Οντέρ Μουμίν όλοι οι άλλοι είναι εθνικιστές, ακροδεξιοί και φασίστες. Ο ίδιος είναι το καμάρι της …Δημοκρατίας και της Πολυπολιτισμικότητας. Έλληνας τη μια, Τούρκος την άλλη και Πομάκος ομιλών τη Βουλγαρική όταν βρίσκεται στη γειτονική χώρα.

Μόνο Ρομά δεν έχει δηλώσει ακόμη ότι είναι, αλλά … ο χρόνος είναι υπέρ του. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν έχει το δικαίωμα να φτύνει τον εαυτό του στον καθρέφτη για να μη τον πιάσει το κακό το μάτι. Την περιφρόνηση του κόσμου τη βλέπει ως …ψιχάλα. Μόνο ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν αποφασίζει μόνος του τα πάντα και απαιτεί οι υπόλοιποι να τον χειροκροτούν. Κι αν πιάσουν οι απειλές κι οι εκβιασμοί, έπιασαν! Ειδάλλως, υπάρχει και η λάσπη!! Άλλωστε αυτός ξέρει τα πάντα. Τη Δημόσια και την ιδιωτική ζωή του καθενός. Τέλος, ένα από τα ανομολόγητα σε παγκόσμια πρώτη, ο ακραίος δημοκράτης Οντέρ Μουμίν προσλαμβάνει στο ευαίσθητο πόστο της Γενικής Γραμματέως του Δήμου μας την κ. Καπούλα χωρίς προκήρυξη της θέσης. Θα ήταν καλό να ξέραμε τους λόγους παραίτησης της κα Στράντζαλη όπως και τόσων άλλων (της κ. Μπούκα, της κ.Μπάτζιου, του κ.Γιαλούτς ,του κ.Χουσεΐν, του κ.Οζάν, τοπικών συμβούλων και και και ). Η ερώτηση μας ως Αντιπολίτευση είναι η εξής: Κωφεύει η Αποκεντρωμένη; Και τέλος πάντων δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας; Δυστυχώς για εμάς μπορούμε μόνο να περιμένουμε…Εκτός κι αν οι δημότες μας αποφασίσουν κάτι άλλο…». Π. Σπορίκης: «Ο Δήμαρχος υιοθετεί γκεμπελίστικες μεθόδους συνδυασμένες με πρωτόγονο αντικομμουνισμό»

Την απάντησή του έδωσε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ιάσμου κ. Παναγιώτης Σπορίκης, επισημαίνοντας τα εξής: «Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ο οποίος σε μία εμετική, γεμάτη ψεύδη και αήθεις χαρακτηρισμούς, ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βάλει εναντίον στελέχους της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιάσμου. Καλά θα κάνει ο «κύριος» Δήμαρχος να «μετράει» τα λόγια του όταν απευθύνεται σε κομμουνιστές-αγωνιστές που για δεκαετίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού της περιοχής, ιδιαίτερα όταν η προσφορά τους σε θέματα μέριμνας για την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής και όχι μόνο αναγνωρίζεται ευρύτερα από κατοίκους του Δήμου.

Ταυτόχρονα, μέσα από αυτές της άθλιες κινήσεις αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος ενοχλείται από την σταθερή και ανυποχώρητη αντιπολίτευσή μας που στόχο έχει να υπερασπιστεί τα συμφέρονται όλου του λαού του Δήμου μας, αποκαλύπτοντας την πολιτική της δημοτικής αρχής. Μιας πολιτικής διαχρονικής που εφαρμόζεται τόσο από την σημερινή διοίκηση, όσο και από τις προηγούμενες, απόλυτα ευθυγραμμισμένης με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, με την υποχρηματοδότηση, την ανταποδοτικότητα, το «ξανά-πλήρωσε για να έχεις», με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου προς τους κατοίκους. Για αυτό το λόγο, μετά την τρομοκρατία προς εργαζόμενους και συνδικαλιστές του, ο Δήμαρχος υιοθετεί γκεμπελίστικες μεθόδους συνδυασμένες με πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Όμως, δηλώνουμε προς τον Δήμαρχο πως δεν θα συμμορφωθούμε «προς τας υποδείξεις» της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και όλοι οι συναγωνιστές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν Δήμο που στο κέντρο της προσοχής του θα τοποθετούνται οι πραγματικές ανάγκες των δημοτών του, που δυστυχώς σήμερα γίνονται «όνειρα θερινής νυκτός» στον βωμό της διασφάλισης των κερδών των διάφορων επιχειρηματικών ομίλων, με ιδιαίτερη μέριμνα για ΟΛΑ τα παιδιά μας, για την εκπαίδευσή τους από την προσχολική αγωγή μέχρι και την ολοκλήρωση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενάντια σε διαχωρισμούς οικονομικούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς! Δηλώνουμε πως δεν θα «βάλουμε νερό στο κρασί μας» και θα είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε όλους τους δημότες να σταθμίσουν τα συμφέροντά τους και τις ανάγκες τους και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς, στον δρόμο, στις βουλευτικές, στις τοπικές εκλογές, παντού, για μια ζωή που μας ταιριάζει και δικαιούμαστε».